A Cappella Group

Listen Up!

Nieuws Wie We Zijn Muziek Projecten Geschiedenis

Listen Up! zingt door

In 2011 stopte Listen Up! als groep. Kinderen die ouder werden en meer tijd vroegen, de afstanden tussen de leden, en een andere focus hebben ons doen beslissen niet meer als Listen Up! samen te zingen.

Nu zijn we al meer dan een decennia verder en we willen dat mensen nog altijd van de woorden en melodieŽn van de liedjes kunnen genieten. Daarom hebben we afgesproken om onze liedjes - zowel van "Old Stories, New Songs" als "Yesterday is Coming" beschikbaar te stellen voor iedereen. Wij vinden woorden nog altijd belangrijk en willen dat harten nog geraakt kunnen woorden.

Je kan ons dus nog altijd vinden op Facebook (onder Listen Up! - als musician/band). Daar vind je lyric video's van onze liedjes. Deze video's vind je natuurlijk ook op Youtube. Blijf luisteren naar de woorden van God en geniet van Zijn liefde.

Wie We Zijn

Listen Up!Listen Up! is een zanggroep die zich wil inzetten voor het verspreiden van het evangelie. De naam "Listen Up!" duidt aan dat er een belangrijke boodschap aankomt: de boodschap van Gods liefde voor de mensheid, het verhaal van de redding, het Goede Nieuws. Vooral het woord 'Up' duidt op het opdragen van de eer aan God, de dank van de vocalisten de mogelijkheid te hebben op deze manier hun eer aan God te brengen.

Listen Up! zingt a cappella, dat wil zeggen zonder instrumentale begeleiding. De stemmen van de vocalisten zijn de bouwstenen voor de karakteristieke klank van de muziek. Aandacht wordt gevestigd op de teksten van de liederen.

De vijf man/vrouw sterke formatie bestaat uit: Luk Brazle, Veronique Dijkstra, Scott Raab, Iris Sjouke en Rob Sjouke. Allen hebben een muzikale achtergrond variŽrend van intensieve zanglessen en orkestrale- en vocale- ervaring tot het conservatorium met klassiek ballet als hoofdvak. De leden van Listen Up! hebben elkaar gevonden in de gezamenlijke Gemeente van Christus waar zij allen leden zijn. Zij willen hun creatieve door God gegeven talenten in mensen gebruiken om gereedschap voor Hem te zijn. Middels het initiŽren en uitvoeren van projecten creŽren zij evangelisatie momenten.

Listen Up! bestaat al langer dan 10 jaar en heeft een interessante geschiedenis. Naast eigen gecomponeerde muziek en teksten brengt zij ook bestaande arrangementen ten gehore uit verschillende genres. Zo ontstaat er bij elk optreden een levendig samenstelling waar elke luisteraar van kan genieten.

Luk Brazle

Luk

Geboren te Leuven, België in een Amerikaans gezin als oudste van vijf kinderen. Luk begon zijn zangcarriere vanaf zijn geboorte in 1978: hij zong tijdens bed-tijd, was-tijd, en de rest van de dag. Zijn muzikale ouders moedigden hem aan om piano en muzieklessen te volgen na school. Zingen met zijn familie is wat Luk het liefst doet. Luk verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij 15 jaar oud was. Tijdens de middelbare school en universiteit zong Luk mee met een koor, in musicals, en met een klein a cappella koor. Luk zingt en speelt (gitaar) graag alle soorten muziek van de Beatles tot nieuwe Christelijke muziek.

Luk studeerde theologie op Harding University en hield er zoveel van dat hij nog twee jaar studeerde om zijn Masters te halen in de studie van Missiewerk. Tijdens zijn studie vond hij Holly, de vrouw van zijn dromen waarmee hij twee jaar later trouwde. Omdat Luk België erg miste besloten hij en Holly om daarheen te verhuizen. Nu wonen Luk en Holly in Gent met hun zoontjes, Gideon en Isaak. Zij hopen een aanmoediging en hulp te zijn voor de gemeenten van Christus in Vlaanderen en Nederland.

Je kan Luk nog elke dag horen zingen tijdens bed-tijd en was-tijd, maar meestal kan je hem horen zingen voor zijn God. God heeft Luk een talent gegeven en Luk was blij toen Listen Up! hem vroeg of hij zijn talent met anderen zou willen delen door met Listen Up! te zingen.

e-mail Luk : Luk Brazle

Return to top


Veronique Dijkstra-Hofman

Vero

Muziek maakt een groot deel uit van het leven van Veronique Dijkstra. Al vanaf 6 jaar na haar geboorte in 1972 werden er actief muzieklessen gevolgd. Piano en blokfluit waren de instrumenten die veel aandacht kregen. Het lezen en schrijven van muziek ging gelijk op met het leren lezen en schrijven op school. Op 12 jarige leeftijd is zij begonnen met hoorn spelen bij de plaatselijke muziekvereniging en in de loop der tijd werd het spelen in een jeugdorkest en harmonie als vanzelfsprekend onderdeel van het wekelijkse schema. Een aantal jaren later werd het zingen in een interkerkelijk jongerenkoor daaraan toegevoegd.

Na haar vertrek uit Nederland om voor een aantal jaren in Engeland te gaan wonen, is zij gestopt met het bespelen van de instrumenten en heeft zij zich meer toegelegd op het zingen.

Als klein meisje al zong Veronique naar hartelust. Voor het slapen gaan werd er minstens een uur gezongen en alle liederen uit het "repertoire" gerepeteerd. Door haar liefde voor zingen is zij uiteindelijk bij de zangformatie Listen Up! terechtgekomen.

Veronique's echte altstem heeft een warme afgeronde vorm die uitstekend harmonieert met de stemmen van de overige leden van Listen Up! Door onder andere de jaren lange muzikale training is zij in staat een bijdrage te leveren aan de karakteristieke klankkleur van Listen Up!

e-mail Vero : Veronique Dijkstra

Return to top


Scott Raab

Scott

Geboren in 1962 in San Antonio, Texas, Verenigde Staten, je zou kunnen denken dat Scott Raab een cowboy moet zijn. En, al houdt hij van country muziek, muziek in het algemeen is wat hem boeit. Zijn familie (vier broers en een zus, samen met ma en pa) waren ook al muzikaal. Zingen maakte deel uit van het leven thuis.

Scott heeft altijd in koren gezongen, van het kerkkoor, tot koren op school en de universiteit. Hij heeft ook in bands gespeeld. Muziekstijlen varieren van pop, tot rock, tot klassiek kerkgezang en madrigalen. Waar hij dan ook gaat wil hij kunnen zingen.

Scott is christen geworden toen hij zeventien was door de liefde, zorg en leer van zijn beste vriend op school. Vanaf die tijd heeft hij ook alles wat hij doet voor God willen gebruiken om God te prijzen en danken. Daarom vindt hij het zo goed om een groep mensen gevonden te hebben die ook zo veel van zingen en van God houden.

Scott is opgeleid als onderwijzer Engels/Duits voor de middelbare scholen in de VS. Maar vanaf de tijd dat hij voor het eerst naar Nederland kwam (1981) werd hij voor de Nederlanders en Vlamingen gewonnen. Daarom is hij in 1991 met zijn gezin naar Europa gekomen om met de gemeente van Christus te werken.

Scott is al vanaf 1984 met zijn beste vriendin, Shirley Walker, getrouwd en heeft twee zonen, Stephan en Sean. Zij wonen in de Belgische grens- gemeente Lanaken, net over de grens met Maastricht. Hij werkt sinds 1991 als evangelist voor de gemeente van Christus in Maastricht en werkt ook samen met de verschillende andere Nederlandstalige gemeenten in Nederland en België.

e-mail Scott : Scott Raab

Return to top


Iris Sjouke-Huyghebaert

Iris

Geboren in 1965, te Roeselare, België. Opgroeiend als laatste telg in een muzikale familie van tien (zes broers en drie zussen), was het heel normaal om thuis te zingen in alle mogelijke stemmen. Haar stem ging zonder nadenken altijd hoger dan de sopraanstem en daarom zong ze altijd de hoge tenorstem.

Na het volgen van de muziekschool (solflege en zangles) in Vlaanderen, zong zij in een Madrigaal koor en in gelegenheidskoortjes. Iris volgde de opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure.

Toen Iris Rob Sjouke trouwde was het gauw duidelijk dat zij hun gezamenlijke hobby (zingen) graag wilden beoefenen in combinatie met hun overtuiging dat Jezus hun Redder is. Na het vinden van twee anderen die ook deze wens hadden, was Listen Up! geboren.

Rob en Iris wonen samen met hun drie zonen (Nathan, Joel en Sem) en één dochter (Jedida) te Haarlem.

e-mail Iris : Iris Sjouke

Return to top


Rob Sjouke

Rob

Geboren in 1966 te 's Gravenhage in een gezin van vier kinderen (drie zussen), zijn interesse ging al vroeg uit naar de creatieve kant van het leven. Tekenen, zingen, dansen en gek doen waren voor hem heel "normaal".

Op zijn negende werd hij "zingende matroos" in het Haags Matrozenkoor. Op zijn dertiende deed hij auditie op de balletafdeling van het Conservatorium te Den Haag en werd geaccepteerd.

Na het succesvol beeindigen van zijn balletopleiding, werd hij danser in het Northern Ballet Theatre te Manchester, Engeland. Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te Antwerpen werd zijn tweede werkgever, waar hij ook in een musical meedraaide, om vervolgens zijn loopbaan te beeindigen bij het Nationaal Ballet te Amsterdam.

Na zijn studie tot aktiviteitenbegeleider werkte hij als coordinator van een buurtcentrum van het Leger des Heils, te Haarlem. Tegenwoordig werkt Rob als lesgever in de openbare scholen.

Rob trouwde met Iris Huyghebaert en heeft drie zonen en één dochter.

e-mail Rob : Rob Sjouke

Return to top