A Cappella Group

Listen Up!

Nieuws Wie We Zijn Muziek Projecten Geschiedenis

Geschiedenis

Het begin

Old Listen Up!

Listen Up!, oftewel Hoor eens! in het engels, werd in 1994 opgericht omdat een paar mensen iets met hun zangmogelijkheden wilden doen om hun geloof uit te dragen. Rob Sjouke sprak toen met Scott Raab over de mogelijkheid om een kwartet te vormen om a cappella muziek te zingen met een boodschap. Robs vrouw, Iris, zou de sopraan en tenor kunnen zingen, en Rob en Scott konden allebei verschillende kanten uit. Maar ze hadden een vierde nodig. Reuben Rog, toen een student in Eindhoven maar woonachtig in Maastricht bij Scott, deed enthousiast mee als de bas stem.

In het eerste jaar heeft het kwartetje zoveel mogelijk gedaan, gezien de afstand tussen de leden. Rob en Iris Sjouke wonen in Haarlem en de andere twee heren woonden in Maastricht. Toch, met een paar keer repeteren vr hun eerste paar optredens hebben zij een karakteristieke geluid en harmonie kunnen vinden. Jammer genoeg zou dit niet al te lang blijven, want Reuben maakte zijn opleiding af en ging naar de Verenigde Staten om verder te studeren.

2 mannen/2 vrouwen

Listen Up! Dickens

In de tussen tijd, terwijl Scott de alt zong, hadden zij een keer of twee met Veronique Hofman kunnen zingen. Toen Reuben weg moest, werd de keus snel gemaakt om "Vero" erbij te halen. De klank veranderde een beetje, maar het geheel bleef gebalanceerd en harmonieus. Listen Up! heeft met deze samenstelling gezongen vanaf 1996. Ondanks de afstand tussen de leden (Vero woont nu in Eindhoven) werden de programmas ook langer.

Toevoeging

Voor een korte zes maanden in 1999 was Listen Up! een vijf-man sterke formatie. In dat jaar werd Luk Brazle deel van de groep. Scott zong dan alt met Veronique, bas met Luk, of tenor met Rob. Dit maakte het mogelijk om wat vollere liedjes te zingen. Luk keerde daarna ook terug naar de Verenigde Staten om zijn studie af te maken. In Augustus 2003, na zijn studies afgemaakt te hebben en zijn vrouw, Holly, gevonden te hebben, keerde Luk terug naar Belgi. Listen Up! vroeg hem om zich weer bij hen te voegen. Sinds die tijd is zijn diepe bas en heerlijke lead niet weg te denken uit de klank van Listen Up!

Klein begonnen

Listen Up! at camp

Toen Listen Up! eerst begon was dat met een lied of vijf bij een activiteit georganiseerd door n van de gemeenten in Nederland of Belgi. De bedoeling is altijd geweest om mensen met het ongelooflijk goede nieuws van Jezus Christus in aanraking te brengen. Al gauw was het mogelijk een wat gevarieerder en langer programma uit te bouwen. Tegenwoordig brengt Listen Up! een programma van een paar liedjes tot een hele avond zang ten gehore, naar gelang de situatie of noden.

Listen Up! now

De techniek heeft zich ook door de tijd met de groep ontwikkelt. Omdat de boodschap altijd het belangrijkste is voor Listen Up!, worden altijd de woorden gepresenteerd. Bij de eerste optredens was dit d.m.v. uitgeprinte teksten op karton. Al gauw werd overgestapt op overhead sheets. Tegenwoordig gebruikt de groep een "beamer" om een op de computer gemaakte powerpoint presentatie te kunnen presenteren. Heerlijk om de techniek te kunnen gebruiken om een goede boodschap te brengen!

Het verlangen van Listen Up! blijft het brengen van de boodschap van Gods liefde aan alle mensen op een boeiende en pakkende manier. Dit kan ook voor een kleine groep in een buurtcentrum voor een verjaardag zijn, of een zaal vol mensen die bijeen zijn voor de opening van een opvangcentrum.

Naar de toekomst

Vanaf het begin heeft Listen Up! ook gemeenten willen helpen bij het aanleren van liederen en het genieten van zingen voor God. Gedacht werd aan een cd opnemen of een interactieve cd met verschillende stemmen. Zo kan een gemeente hun eigen repertoire uitbouwen. Ook wordt gedacht aan een "zangkamp", de mogelijkheid om een weekend samen te komen om beter te leren zingen - niet alleen de stemmen stemmen, maar de "hartsnaren" stemmen voor God.

cd cd

In 2003 werd Listen Up! een stichting om deze noden beter te kunnen dienen. De eerste "Song Seminar" werd in de zomer van 2002 gehouden in Den Haag. Een eerste cd met liedjes voor de gemeenten werd in maart 2004 gepresenteerd. Er zijn al twee cd's van hun eigen liederen uitgebracht (zie muziek om gedeelten van de cd's te horen en de cd te bestellen). Na gezongen te hebben in Oostenrijk, Kroatië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en België, dromen ze ook van een missiereis naar Suriname.